Amecocat i APSOCECAT signen un manifest en defensa de la sorceguesa

Manifiesto de defensa de la sordoceguera ante el Proyecto de Real Decreto del Reglamento de la ley 27/2007

Que en el año 2017 fue convocado por el Ministerio de Sanidad el Grupo de trabajo para el análisis del articulado del Proyecto de Real Decreto de Reglamento de la ley 27/2007 de 23 de octubre por el que se reconocen las lenguas de signos españolas y se regulan los medios de comunicación oral de las personas sordas con discapacidad auditiva y sordociegas.

Que el citado proyecto ignora a las personas sordociegas, al fundir en único colectivo a las personas sordas, con discapacidad auditiva y sordociegas.

Que el citado Proyecto asume que las necesidades de las personas sordociegas son las mismas que las de las personas sordas (y con discapacidad auditiva)

(Escrit literal del Manifest creat 04/12/2019)

Amecocat i APSOCECAT treballant junts.

Amecocat i APSOCECAT

Després de vàries reunions podem anunciar que el dia 22 de febrer Amecocat i APSOCECAT  vam signar un conveni de col·laboració amb l’objectiu d’aconseguir fomentar les sinèrgies entre ambdues entitats de manera que les dues surtin beneficiades, en el marc del desenvolupament de les seves respectives actuacions i projectes.

D’esquerra a dreta, la Irene Duran col·laboradora d’Amecocat, Sr. Ricard López president d’APSOCECAT, la Mar Ibáñez presidenta d’Amecocat, la Vanessa Ruiz secretària d’Amecocat i l’Angelo Pachas vicepresiden d’Amecocat.

AMECOCAT visita els dos instituts de Barcelona amb Mediació Comunicativa

A AMECOCAT no ens aturem!!!

Estem contents per compartir que ahir vam tenir representació per partida doble dels membres de la nostra associació. Tant l’institut Ceir-Arco, com l’institut Salvador Seguí ens van obrir les portes de casa seva, on vam gaudir dels futurs i futures professionals en Mediació Comunicativa.

Va ser un plaer intentar transmetre la nostra passió per la professió i poder veure tan de prop la seva disposició per seguir cuidant-la. A més a més, els vam convidar a participar en els nostres projectes i ens va agradar la curiositat que tenien per les nostres vivències com a mediadors/es. Així doncs, volem remarcar l’acolliment del professorat que ens van deixar un espai per poder difondre quins són els objectius de l’associació i els nous reptes.

Estem agraïts de saber que hi ha cooperació amb els dos únics centres de Barcelona amb mediació comunicativa i rebre invitació en els següents cursos per poder acompanyar i donar claredat als companys i companyes durant la seva formació.

Des d’AMECOCAT creiem que qualsevol acte de comunicació és d’allò més enriquidor i per això mateix ens ha agradat molt gaudir d’aquesta oportunitat. Cal dir que tenim moltes ganes de crear nous projectes amb tots dos instituts, i estem oberts a qualsevol que tingui interès en col·laborar.

 

Trobada amb l’Associació d’Usuaris i Estudiants de Llengua de Signes (AUELS)

Hola a tothom,

El passat dimecres 18 d’abril, AMECOCAT es va reunir amb l’Associació d’Usuaris i Estudiants de Llengua de Signes (AUELS). Ens van rebre  el President, Daniel Buñuelo Guerrero i el Tresorer, David Cañizares Muñiz.

Durant la trobada van parlar de la importància de la nostra professió i de la urgència de difondre i aclarir quines són les diferències entre els Mediadors i els Intèrprets i Guies-Intèrprets, ja què ens van fer arribar que, un 80% de la Comunitat Sorda es sent confusa entre els dos perfils.

També ens van explicar com s’organitzen, i quines activitats porten a terme, tanmateix es posen a la nostra disposició per crear cursos de formació adreçats i adaptats a les nostres necessitats i la dels nostres socis/es.

Per la nostra banda, vam oferir-los un espai futur per crear el Codi Deontòlogic del Mediador Comunicatiu, de manera conjunta, així com altres possibles projectes.

Va ser una trobada molt profitosa, ens vam sentir molt ben rebuts i amb ganes i il·lusió per crear ponts comunicatius.

Experiència en les jornades

Hola a tothom,

Volem compartir amb vosaltres la nostra experiència en les primeres Jornades de Mediació Comunicativa realitzada pels alumnes de l’Institut Salvador Seguí.

Primer de tot, dir que estem molt contents per haver participat i ens sentim agraïts per l’esforç dipositat per a crear un espai com aquest.

Durant l’esdeveniment vam percebre molt interès per part dels participants i vam notar, per part de les diferents entitats, que la nostra associació estava sent acollida. A més a més, una cosa que ens va sorprendre és que van assistir persones de fora de Catalunya i que, d’entre elles, es trobaven les nostres companyes d’Amecoasturias.

També dir que, les diferents ponències i la taula rodona ens van donar molta claredat sobre la visió del/la mediador/a comunicatiu/a en l’actualitat, dins de la nostra societat. I ens va aclarir que les diferents entitats veuen la nostra aparició quelcom important. Una cosa remarcable per a nosaltres és veure la motivació que va generar aquest esdeveniment en AMECOCAT i en els alumnes dels diferents centres que van participar.

Ven aviat anunciarem nous projectes que tenim entre mans i compartirem impressions de properes reunions amb diferents entitats :). Esperem que iniciatives com les jornades segueixin apareguent i participar-hi sempre que poguem.

Molt contents i agraïts!

Participació d’AMECOCAT en les jornades de Mediació Comunicativa

Què són les jornades de Mediació Comunicativa?

Es tracta de crear un espai on es posin en comú les diferents visions sobre la Mediació Comunicativa i poder realitzar una trobada col·laborativa entre els diferents professionals que creen l’equip multidisciplinari del qual pertany el tècnic en Mediació Comunicativa.

A més a més, podrem gaudir d’experiències personals on el punt en comú entre tots i totes és la Mediació Comunicativa.

AMECOCAT com a associació es donarà a conèixer en públic per primer cop durant aquestes primeres jornades de Mediació Comunicativa que es realitzaran el proper 10 d’abril del 2018 de 9.30 a 17.00 a l’Auditori de Sant Martí.

Et convidem a apropar-te i conèixer una mica més sobre nosaltres i la nostra professió.  

Benvinguts a la nostra Web

Hola a tothom,

En aquesta web publicarem totes les nostres activitats, projectes i avenços respecta a la Mediació Comunicativa i l’associació en general.

Esperem que el nostre contingut sigui del teu interès i si tens alguna aportació, dubtes o suggeriments pots posar-te en contacte amb nosaltres o deixa’ns un comentari a la web.

No dubtis en seguir-nos en les diferents xarxes socials!

La nostra professió: La Mediació Comunicativa

Des de l’any 2015 existeix un títol anomenat Mediació Comunicativa. Davant aquesta nova titulació han sorgit molts dubtes respecte a la titulació anterior d’ILSE-GUILSE, també de grau superior. Aquest cicle ha passat a ser un grau universitari a la carrera de Traducció i Interpretació, d’aquesta manera queda en el mateix rang que la traducció i la interpretació de la resta d’idiomes.

La Mediació Comunicativa i la Interpretació o Guia Interpretació de Llengua de Signes no són el mateix. A continuació expliquem amb detall les característiques principals del tècnic en mediació comunicativa.

On i com es treballa

Pot formar part de tots els àmbits professionals: educatiu, assistencial, psicosocial, sociolaboral i gestions bàsiques.

Cada usuari disposa d’un equip multidisciplinar on cada professional cobreix cada necessitat de la usuària. El  mediador cobreix les necessitats comunicatives de la persona en els diferents àmbits esmentats.

Entre totes les professionals es crea un PAI, Programa d’Atenció Individualitzada i, per tant, la mediadora també participa en la creació, el seguiment la implementació i l’avaluació d’aquest.

No només s’actua amb els usuaris fomentant el desenvolupament personal, l’autonomia i independència, sinó que també en el seu entorn prevenint i disminuint situacions d’aïllament, adaptant els materials per la comunicació en els seus entorns.

Diferents usuaris de la Mediació Comunicativa
  • Persones sordes usuàries de la Llengua de Signes.
  • Persones amb hipoacusia usuàries de la Llengua Oral.
  • Persones sordocegues, persones amb trastorn de l’espectre autista (TEA).
  • Persones amb trastorn específic del llenguatge (TEL).
  • Persones amb Alzheimer, paràlisis cerebral o qualsevol dificultat de comunicació, llenguatge i/o parla en general.
Funcions d’un/a Mediador/a Comunicatiu/a
  • Facilita la comunicació en l’entorno dels usuaris.
  • Dinamitza la participació en activitats socials, culturals, d’oci i temps lliure dels col·lectius.
  • Realitza acompanyaments de la vida diària.
  • Elabora i posa en marxa programes d’intervenció social i educativa.
  • Orienta i sensibilitza sobre les necessitats comunicatives dels usuaris.

En general, és un recolzament que facilita l’autonomia de las persones usuàries sense prendre decisions de les seves vides.